Konference om fødevaremærkning

Torsdag 18. januar 2018 har Dansk Supermarked Group inviteret til mærkningskonference, hvor du bliver klædt på til at finde rundt i det komplekse mærkningsunivers.

Kom og find ud af, hvordan du kan minimere fejl og vildledning, og tag opdateret viden om grundbegreber og lovgivning med hjem.

Konferencen begynder med morgenkaffe kl. 9.15 slutter kl. 16.

Se tilmelding og program nedenfor.

I 1997 introducerede Dansk Supermarked Group i samarbejde med Varefakta ’Kend Varen’-konceptet, og siden har vi selv overtaget konceptet.

Korrekt mærkning og indfrielse af kundens forventninger til de varer, der markedsføres i vores butikker, har stor betydning for vores forretning. Derfor har vi indbudt en række spændende oplægsholdere til at give dig den bedste ballast for korrekt og lødig markedsføring af fødevarer.

Fødevarestyrelsen (FVST) og Lolex vil føre dig igennem de basale lovkrav og faldgruber og synliggøre, hvor EU-regler er harmoniseret, og hvor vi har særkrav i Danmark.

Selv deler vi ud af vores erfaringer fra mange tusinder emballagetjek. Og skal du arbejde med sunde eller ernæringsrigtige anprisninger, giver både Fødevarestyrelsen og Saltpartnerskabet idéer til, hvad der er tilladt, hvis betingelserne er opfyldt.

Vi slutter af med en peptalk fra Aktive Forbrugere, der også har et bud på, hvad vi kan gøre bedre for at undgå at komme i forbrugervagthundens søgelys.

Arrangementet er sponsoreret af føtex og Netto.

Tilmelding

Tilmeld dig på efter først-til-mølle-princippet. Det er gratis at deltage.

Der er no show fee på 500 kr. ved afbud efter 15. januar 2018.

Tid

Torsdag 18. januar 2018

Sted

Konferencen foregår i auditoriet hos Dansk Supermarked Group, Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand

Konferencen henvender sig primært til kvalitets- og mærkningsansvarlige i små og mellemstore virksomheder, men alle leverandører til Dansk Supermarked Groups butikker er velkomne.

 

Program

9.15 

Check in og kaffe

9.45 

Velkommen v. Carina Jensen, Dansk Supermarked Group

9.50 

Generelle mærkningsregler v. Lotte Timmermann og Lone Blanner Jul, Lolex

Lolex er et af Danmarks største mærkningsbureauer og specialister i mærkningsreglerne. Få indblik i de basale regler og de gældende handelsnormer med særlige krav.

11.20

Kort kaffepause

11.30

Mærkningsregler i Danmark versus EU v. Stinne von Seelen Havn, Fødevarestyrelsen

Nogle regler er nationalt reguleret som fx vildledning og nitrit – nogle er ikke. FVST giver eksempler på områder, hvor der mangler ensartet fortolkning fx spormærkning af allergener.

12.00

Let frokost og networking

12.45

Anprisningsregler v. Anne Scott, Fødevarestyrelsen

Hør om forskellen på ernærings- og sundhedsanprisninger, og om de krav, der skal være opfyldt for at bruge anprisninger.

13.30

Vildledende markedsføring v. Stinne von Seelen Havn, Fødevarestyrelsen

Vildledning er ulovlig i al markedsføring af fødevarer. Men hvad kan virke vildledende, og hvordan kan man undgå fejl? Det giver FVST nogle bud på samtidig med, at du lærer kravene til ’glutenfri’ og ’laktosefri’ at kende. 

14.15

Typiske mærkningsfejl v. Lotte Kirk, Dansk Supermarked Group

Hvert år gennemgår Dansk Supermarked Group mange hundrede emballager. Få overblik over de fejl, som virksomheden løbende støder på inden for fx økologi og anprisninger.

14.30

Kaffepause

14.45

Hvordan kan vi arbejde med at skabe sundere fødevarer v. Hanne Høberg Hansen, Saltpartnerskabet, Fødevarestyrelsen

Hør om Saltpartnerskabet, arbejdet med at reducere salt i fødevarer og om Nøglehulsmærket.

15.15

Her skal der strammes op! v. Klaus Melvin Jensen, Aktive Forbrugere

Aktive Forbrugere er fra tid til anden ude efter fødevarevirksomhedernes mærkning, der kan virke vildledende eller være direkte forkert. Få indblik i hvor forbrugerorganisationen mener, at der skal strammes op.

15.45-16.00        

Afrunding og tak for i dag

ØGO - vores nyeste private label på markedet

ØGO er Nettos egen serie med økologiske varer. Serien omfatter indtil videre 100 økologiske varer til en go' pris, og der kommer hele tiden flere til.